05 august 2018

Bryg 81 Noget brunt...

Selvom det er vanskeligt at forestille sig efter mere end 3 måneder med dagtemperaturer mellem 25 og 30 grader og stort set ingen nedbør, så bliver det altså efterår på et tidspunkt - formentlig med regn og blæst og helt andre temperaturer. Og da en brygger - på grund af den relativt lange brygproces - må være forudseende, er dagens bryg en efterårsinspireret brown ale eller scottish wee heavy eller noget i den stil - i hvert fald noget brunt.

Opskrift


6,0 kg Pale Malt
0,5 kg Chocolate Rye Malt 
0,1 kg Peat Smoked Malt 

Forsukring i 21 l vand ved 67 grader i 60 minutter
Mæskestop i 10 minutter ved 76 grader
Eftergydning med 12½ liter vand ved 76 grader
Kogetid 60 minutter

20 g Cascade [4,80 % korrigeret] - koger i 60 minutter
40 g Cascade [4,80 % korrigeret] - koger i 20 minutter
40 g Cascade [4,80 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter endt kogning

Irish Ale Yeast (White Labs #WLP004)

Bryglog


Hmmm... Opsamler 28 liter (som forventet) til kogning, men vægtfylden er kun 1.043, hvor den skulle have været 1.050. Det giver et tab på en hel procent i styrke. Effektiviteten i mæskningen er kun på 60%, selvom jeg cirkulerede en masse urt igennem masken under eftergydningen. Nå, men vi skal nok lande på omkring de 5% alligevel, hvilket ligger fint inden for stilen (britisk brown ale).

Resultat: 22 liter ved 1.051 - så det bliver udmærkede 5½% vil jeg tro.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar