Opskrift
6,0 kg Pale Malt
0,5 kg Chocolate Rye Malt
0,1 kg Peat Smoked Malt
Forsukring i 21 l vand ved 67 grader i 60 minutter
Mæskestop i 10 minutter ved 76 grader
Eftergydning med 12½ liter vand ved 76 grader
Kogetid 60 minutter
20 g Cascade [4,80 % korrigeret] - koger i 60 minutter
40 g Cascade [4,80 % korrigeret] - koger i 20 minutter
40 g Cascade [4,80 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter endt kogning
Irish Ale Yeast (White Labs #WLP004)
Bryglog
Hmmm... Opsamler 28 liter (som forventet) til kogning, men vægtfylden er kun 1.043, hvor den skulle have været 1.050. Det giver et tab på en hel procent i styrke. Effektiviteten i mæskningen er kun på 60%, selvom jeg cirkulerede en masse urt igennem masken under eftergydningen. Nå, men vi skal nok lande på omkring de 5% alligevel, hvilket ligger fint inden for stilen (britisk brown ale).
Resultat: 22 liter ved 1.051 - så det bliver udmærkede 5½% vil jeg tro.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar