21 maj 2018

Bryg 78 Copenhell II

For tre år siden - Bryg 18 - lavede to ungersvende med hang til heavy og jeg en øl til deres tur på Copenhell. Der var tale om en black IPA med chili. Chilien blev lidt dominerende og 'enstrenget', og selvom øllen smagte udmærket, var det ikke en 'bælleøl' mens 'vi venter i køen på at komme ind'. Nu er ingen af os så unge, som vi var dengang - de er begge rundet de 30 - og der er kommet småkravl til hos dem. Ved ikke, om det er derfor, men denne gang er vi gået i en noget anden retning!

En tur på TapHouse gav os desuden mulighed for at eksperimentere: 5 smagsprøver - to stemt hjem med det samme - og de tre andre blandet i et forhold, der tjente formålet: en frisk tørstslukker med en snært af syrlighed og lidt frugtighed. Modellen blev en India Pale Steam Beer (velhumlet - men ikke tørhumlet - pilsner, gæret ved stuetemperatur) med en slat hvedemalt i.

Opskrift


4,0 kg pilsnermalt 
1,0 kg hvedemalt

Forsukring ved 64,4 grader i 75 minutter
Mæskestop ved 75,6 grader i 10 minutter

20 g Cascade [6,00 % korrigeret] - koges med i 60 minutter
30 g Cascade [6,00 % korrigeret] - koges med i 20 minutter 
50 g Cascade [6,00 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter endt kogning 

1 pkg Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802)

Gæret ved 20 grader i fire uger.

Bryglog


Helt ærligt - jeg skrev ikke noget på dagen! Hvorfor ikke?? De havde begge taget deres unger med - og det var da bare for hyggeligt! Og den ene - med et arbejde i restaurationsbranchen - havde taget frokost med - måske det bedste smørrebrød nogensinde?

Nå, men det hele gik efter planen, måske med lidt hurtig eftergydning, så effektiviteten kun landede omkring de 70%, hvilket er lavt for en øl med den relativt lave styrke. Startvægtfylde 1.041. Slutvægtfylde 1.004. God tørhed - fin snært af syre fra hveden. God frugtighed fra humlen og den høje gæringstemperatur. Styrke i flasken: 5,1%.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar