En tur på TapHouse gav os desuden mulighed for at eksperimentere: 5 smagsprøver - to stemt hjem med det samme - og de tre andre blandet i et forhold, der tjente formålet: en frisk tørstslukker med en snært af syrlighed og lidt frugtighed. Modellen blev en India Pale Steam Beer (velhumlet - men ikke tørhumlet - pilsner, gæret ved stuetemperatur) med en slat hvedemalt i.
Opskrift
4,0 kg pilsnermalt
1,0 kg hvedemalt
Forsukring ved 64,4 grader i 75 minutter
Mæskestop ved 75,6 grader i 10 minutter
20 g Cascade [6,00 % korrigeret] - koges med i 60 minutter
30 g Cascade [6,00 % korrigeret] - koges med i 20 minutter
50 g Cascade [6,00 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter endt kogning
1 pkg Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802)
Gæret ved 20 grader i fire uger.
Bryglog
Helt ærligt - jeg skrev ikke noget på dagen! Hvorfor ikke?? De havde begge taget deres unger med - og det var da bare for hyggeligt! Og den ene - med et arbejde i restaurationsbranchen - havde taget frokost med - måske det bedste smørrebrød nogensinde?
Nå, men det hele gik efter planen, måske med lidt hurtig eftergydning, så effektiviteten kun landede omkring de 70%, hvilket er lavt for en øl med den relativt lave styrke. Startvægtfylde 1.041. Slutvægtfylde 1.004. God tørhed - fin snært af syre fra hveden. God frugtighed fra humlen og den høje gæringstemperatur. Styrke i flasken: 5,1%.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar