Opskrift
4,75 kg Pilsner malt
0,10 kg Caramunich I malt
Mæskeprofil
Forsukring i 17 l vand ved 64,4 grader i 75 minutter
Mæskestop ved 75,6 grader i 10 minutter
Eftergydning med 16,5 l vand ved 76 grader
35,00 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - koges i 60 minutter
50,00 g Saaz [0,60 % korrigeret] - koges i 15 minutter
1 pkg Bohemian Lager (Mangrove Jack's #M84)
Bryglog
Igen en nogenlunde sikker opskrift. Mosaic tilsættes alene som bitterhumle. Saaz som smagsgiver. En pilsner skal være frisk, ikke bitter, og ganske lidt 'urteagtig', ikke blomstret.
Bryggerlærlingen var atter meget entusiastisk - og kunne huske det meste fra første omgang - godt gået!
Igen supergod effektivitet: 80,3%. Sætter 23 liter til gæring med en vægtfylde på 1.047. Styrken i flasken ender nok omkring 5,5%.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar