25 marts 2018

Bryg 77 Lenes Pilsner

For mange er pilsner synonymt med de uinteressante, masseproducerede og overeksponerede produkter, supermarkeder, kiosker, tankstationer osv. er så fyldte med. Heldigvis ved vi, der laver dem selv, at pilsneren også kan være et utroligt velsmagende, delikat og forfriskende kvalitetsprodukt. Til de, der synes, IPA er for blomstret, bitter eller bare 'underlig', er dagens bryg dedikeret - og så ER en solvarm sommerdag og en kølig pilsner altså det perfekte par...

Opskrift


4,75 kg Pilsner malt
0,10 kg Caramunich I malt 

Mæskeprofil
Forsukring i 17 l vand ved 64,4 grader i 75 minutter
Mæskestop ved 75,6 grader i 10 minutter 
Eftergydning med 16,5 l vand ved 76 grader

35,00 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - koges i 60 minutter 
50,00 g Saaz [0,60 % korrigeret] - koges i 15 minutter 

1 pkg Bohemian Lager (Mangrove Jack's #M84) 

Bryglog


Igen en nogenlunde sikker opskrift. Mosaic tilsættes alene som bitterhumle. Saaz som smagsgiver. En pilsner skal være frisk, ikke bitter, og ganske lidt 'urteagtig', ikke blomstret. 

Bryggerlærlingen var atter meget entusiastisk - og kunne huske det meste fra første omgang - godt gået!

Igen supergod effektivitet: 80,3%. Sætter 23 liter til gæring med en vægtfylde på 1.047. Styrken i flasken ender nok omkring 5,5%.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar