Opskrift
6,00 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 96,0 %
0,25 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 2 4,0 %
Mæskeprofil:
Forsukring i 19,7 l vand ved 66,7 grader i 60 minutter
Mæskestop ved 75,6 grader i 10 minutter
Eftergydning med 14,5 l vand ved 76 C
20 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - koges i 60 minutter
20 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - koges i 20 minutter
20 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter kogning
40 g Mosaic [8,80 % korrigeret] - tørhumler i 7 dage
1 pkg Liberty Bell Ale (Mangrove Jack's #M36) gær
Bryglog
Opskriften repræsenterer et sikkert men også velsmagende valg - især med en meget frisk Mosaic-humle.
Et meget godt gennemløb af eftergydningen gav en rekordhøj effektivitet på 80,5%. Alting ender 'spot-on', og vægtfylden bliver på 1.059. Sætter 22,75 liter til gæring.
Smagsprøve efter 14 dage: superdelikat - og er endda endnu ikke tørhumlet. Frugtig med passende bitterhed - bliver god...
Rart at kunne 'nørde igennem' med en 'lærling', der er opslugt af det grundlæggende biokemiske i processerne og råvarernes betydning.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar