Øllets navn
|
First Gold SMASH
|
Brygget den
|
10. januar 2015
|
Ølstil
|
Pale Ale
|
Flasket den
|
31. januar 2015
|
Opskrift
|
ClausQ
|
Smagt den
| |
Kapselfarve
|
Guld (naturligvis)
|
Q-navn
|
First Gold SMASH
|
Malt
|
Mængde
|
Kommentar
|
Pale Ale
|
6 kg.
| |
Mæskningsmetode
|
Single step infusion.
|
Humle
|
Mængde
|
Alpha-syre
|
Tilsat efter
|
Kogetid
|
Kommentar
|
First Gold (2012)
|
66 gr,
|
5,29
|
0
|
60
|
Alpha-syre justeret for alder
|
First Gold (2012)
|
34 gr.
|
5,29
|
45
|
15
|
Alpha-syre justeret for alder
|
Andre ingredienser
|
Kogetid
|
Kommentar
|
Protafloc
|
15
| |
Gær
|
Kommentar
|
SafAle S-04
|
Rehydreret
|
Gæringsdato
|
Temperatur
|
Kommentar
|
11. januar 2015 kl. 10
|
17-19
|
Allerede god aktivitet!
|
11. januar 2015 kl. 17
|
17-19
|
Voldsom aktivitet! Stort skum
|
Alkoholprocent
|
Værdi
|
Kommentar
|
OG
|
1.057
|
Mål: 1.056
|
FG
|
1.015
|
Mål: 1.014
|
Alkoholprocent - slutgæret (OG-FG)/7,5
|
5,6%
|
5,6%
|
Alkoholprocent – flaske (OG-FG)/7,5 + 0,3
|
5,9%
|
5,9%
|
Kommentarer til brygningen
|
6 kg. malt. Ren pale ale. Mæsker ind med 15 liter vand ved 73 grader - ønsker at holde 66 i 60 min. Ligger spot on mellem 65 og 66 grader efter ½ time.
Vil hæve til 76 grader efter 60 minutter ved at tilsætte (næsten) kogende vand i stedet for at varme mæsken. Tilsætter 5 liter ved 95 grader - hæver temperaturen til 72. Varmer på komfuret for resten. Skal ramme 25 liter urt (kan nøjes med 24). Holder masken 10 liter, skal jeg i alt bruge 35 liter vand. 15 liter til indmæskning + tilsætter 1 liter 90 grader kogt vand efter 45 min. for at holde temp over 65 grader + tilsætter 5 liter næsten kogende vand efter 60 min. - skal så mæske ud med 14 liter... Ender med at holde 2½ liter tilbage - har på fornemmelsen, at masken ikke holder 10 liter. Ender med at opsamle 24,75 liter urt, hvilket er ret godt. Masken holder altså kun knap 8 liter. Køler med mere tryk på vandet end sidst - kun håndlunt, når det rammer vasken. Rører samtidig ind imellem i gryden. Starter ca. 13:15 med 100 grader varm urt. Låg på omkring 80. Temperaturen faldt 40 grader de første 15 minutter. Falder 20 de næste 15 minutter. Falder 10 de næste 15. Forøger vandtrykket, da det vand, der kommer ud af køleren, kun lige akkurat er under 20 grader. Derfor en halveringstid, der går mod 20 grader. Nedkøling til godt 20 grader efter 1½ time. Stadig lang tid. Pitcher med rehydreret gær. Opsamler lige over 20 liter. |
Bedømmelse af smag
|
God brygdag - lidt hektisk, da sikringen sprang midt i det hele. Jeg har stadig ikke helt de rigtige størrelser gryder til udmæskning - det bør faktisk være mæskegryden... Men så skal jeg have en rigtig mæsketank eller endnu en 30 liters gryde...
Efter tre uger er FG i mål: 1.015. Flasker med 6 gr. lys rørsukker pr. liter.
Efter tre uger er FG i mål: 1.015. Flasker med 6 gr. lys rørsukker pr. liter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar