10 september 2014

Hjemmebrygning af øl: udfordrende, hyggeligt og lækkert - forhåbentlig

Jeg er begyndt at brygge øl. Første bryg var et ekstrakt, der blev kontamineret og røg ud i vasken - det vil jeg skrive lidt om senere. Andet var et kun 10 liters all-grain IPA-bryg fra Maltbazaren. Det gik langt bedre - om end jeg endnu ikke har smagt det... I disse dage er det ved at afslutte gæringen, og derefter skal det tørhumles, flaskes og modnes - så der går mindst en måned, før jeg kan smage på det.

Denne blog er oprettet af to grunde. Jeg er sikker på, jeg kommer til at lave alle de fejl, man kan, og hvis jeg skriver om dem, kan andre, der oplever det samme, måske se, at de ikke er de eneste tosser i verden. Og så kan jeg aldrig huske, hvad det er, jeg går og laver, så selvom jeg fører udførlig bryglog, så kan det også være en god bearbejdning af brygprocessen for mig selv at skrive om det...

Et bryg er længe under vejs, og derfor er det usandsynligt, der vil blive skrevet her med bare jævne mellemrum. Men jeg vil også linke til spændende sider og artikler, efterhånden som jeg falder over dem. Bl.a. har Brew Your Own - et amerikansk hjemmebryggermagasin, jeg abonnerer på - et meget omfattende og åbent arkiv med mange gode sager!

Nå, men til sagerne - øl brygger jo ikke sig selv (før det er kommet i gæringstanken, vel at mærke)!

Første flaske fra første bryg (der lykkedes)!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar