Small batch rørene til Grainfather giver mulighed for at brygge 10-12 liter (måske endda lidt mere) af gangen, hvilket er udmærket til at teste en gær i en velhumlet pale ale-type. Vælger at køre med single malt and single hop (altså SMASH). To bryg landes mellem jul og nytår, det sidste lidt senere.
Opskrift
3 kg. pale malt
10 g. Amarillo (83 - 6,7% justeret) / Nelson Sauvin (84 - 8,3% korrigeret) / Mosaic (85 - 8,7% korrigeret) koger i 10 minutter
20 g. Amarillo / Nelson Sauvin / Mosaic (jf. ovenfor) koger i 20 minutter
30 g. Amarillo / Nelson Sauvin / Mosaic (jf. ovenfor) trækker i 20 minutter efter endt kogning
40 g. Amarillo / Nelson Sauvin / Mosaic (jf. ovenfor) tørhumler i 5 dage lige før flaskning
1 pk. Barbarian (83 - Imperial Yeast #A04) / Dry Hop (84 - Imperial Yeast #A24) / Juice (85 - Imperial Yeast #A38)
Bryglog
Var lidt 'slap' med eftergydningen, så derfor ret lav effektivitet. Sætter derfor under førte bryg kogetiden op til 90 minutter for at få lidt mere styrke. Kommer til at ligge omkring 5%, hvilket er fint nok og sikrer i hvert fald, at alkohol-'bid' ikke hæmmer smagsnoterne fra gæren og humlen.
Startvægtfylde omkring 1.043-45. Opsamler 11-11½ liter pr. bryg. Lidt i underkanten af det forventede, men når tages med, at jeg humler uden sok, må det nødvendigvis resultere i et større urt-tab.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar