Løsningen blev en velhumlet tjekkisk lager - altså helt utroligt meget lige som bryg nr. 70 - Vangede Steam, bare med den forskel, at øllet denne gang gæres ved 'rigtig' lager-temperatur. Og som humle den altid delikate, let vinøse Nelson Sauvin fra 'down under'. Og naturligvis med økologisk pilsnermalt (jeg kunne desværre ikke få humlen økologisk...).
Opskrift
Malt:
5,0 kg Pilsner
0,2 kg Karamelmalt (110L)
Mæskeprofil:
Forsukring: 17 l vand ved 64,4 grader 75 minutter. Jeg brugte 55% vangedevand og 45% brandevand
Mæskestop: 75,6 grader i 10 minutter
Eftergyder med 16 liter ved 76 grader
Efter 20 minutters mæskning en enkelt omrøring, hvilket gav en del forbedret effektivitet.
Kogetid:
60 minutter.
Humle:
20 g Nelson Sauvin [10,35 % korrigeret] - koges i 60 minutter
30 g Nelson Sauvin [10,35 % korrigeret] - trækker i 20 minutter efter endt kogning i 100 faldende til 84 grader varm urt
50 g Nelson Sauvin [10,35 % korrigeret] - tørhumler i 7 dage
Desuden:
Protafloc klaringstablet koger i 15 minutter
Gær:
Czech Budejovice Lager (White Labs #WLP802)
Gæringsprofil:
10 dage ved 12-14 grader
4 dage ved 16-17 grader
14 dage ved 11-13 grader, de sidste syv i tørhumling
Flaskes og flaskekarboneres ved stuetemperatur i 14 dage
Bundfælder ved -2-0 grader i 7 dage
Modner derefter ved 0-2 grader indtil brug
Bryglog
Den håbefulde lokalpolitikeraspirant havde taget sine to søde drenge med - så derfor er brygloggen sparsom. OG endte på 1.048 og FG på 1.008. Styrken i flasken derfor flinke 5,6%. Gode noter af citrus/grape allerede i tappeprøven. Mild bitterhed og ren finish, som forventeligt var.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar