17 juli 2017

Bryg 68 Olicana SMASH

Samme som bryg 67, blot med den britiske Olicana-humle. Producenten beskriver den således: Flavour and Aroma: Tropical fruit flavours and aromas, including mango, grapefruit, and passionfruit. Bittering Characteristics: Complex bitterness with citrus and tropical fruit.

Pre-boil vægtfylde: 1.040, opsamler 23 liter til kogning - så jeg var lidt for generøs i vandregnskabet i dag. Giver præcist den samme mæskeeffektivitet: 73%. Det er lidt interessant, for denne gang rørte jeg ikke om i masken efter 15 minutter, og jeg lavede ikke 'vorlauf' gennem modstrømskøleren som i går. Eftergydningen gik fint, men tog ikke særlig lang tid - højest 10 minutter. Men det er altså nok til at få de sukkerstoffer, der så faktisk er omdannet i malten, skyllet ud.

God inddampning - OG: 1.049. Brugte humlefilter (hop spider) til al humlen, der var i form af kogler - og det fungerede rigtigt godt. God klarhed og meget lidt bundfald, ser det ud til. Opsamler 17½ liter, hvilket faktisk er en hel liter mere end planlagt.

FG: 1.008. Styrke i flasken: 5,8%. Frugtig, frisk. Lidt vandet?? Tappeprøven var lidt svær at blive klog på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar