Opskrift
6,25 kg Pale Malt
0,75 kg Caramunich I
0,50 kg Caramunich II
0,10 kg Chocolate Rye
Forsukring i 23,00 l vand ved 69 grader 50 min
Mæskestop ved 76 grader i 10 min
Vorlauf ved 76 grader i 10 min (recirkulation gennem køler)
Eftergydning med 11,5 liter vand ved 77 grader
0,75 kg Mørk kandissukker ved hot break
50 g Northern Brewer (6,15% korrigeret) i 60 minutter
30 g Northern Brewer (6,15% korrigeret) i 30 minutter
1 stk. Whirlfloc tablet i 15 minutter
2 små kanelstænger i 10 minutter
28 g bitter appelsinskal i 5 minutter
28 g sød appelsinskal i 5 minutter
4 stk. Allehånde i 5 minutter
3 stk. Stjerneanise i 5 minutter
Bastogne Belgian Ale (WLP510)
3 dl. Absolut vodka hvori har trukket 35 g kakaoskaller i en uges tid tilsættes ved flaskningen
Bryglog
Jeg var i forvejen lidt spændt på dette bryg, da der kun som udgangspunkt skal mæskes i 40 minutter, og det er ikke lang tid taget i betragtning hvilke udfordringer, jeg tidligere har haft med effektiviteten på anlægget. Og oven i det gik strømmen så to gange undervejs, så jeg skønner, at jeg har mæsket i 50 minutter. Til gengæld er Grainfatheren flink til at holde temperaturen, så mon ikke det går.
Noget helt andet er, at jeg ved dagens start fandt sediment på siden af Grainfatheren og mug på gummipakningen til bundfilteret. Det er lidt vanskeligt at forstå taget i betragtning, jeg følger rengøringsregimet i vejledningen meget nøje.
Fredsommelig kogning med udmærket rul. Vægtfylde før kogning på 1.060 - spot on - og en opsamlet mængde lige under 28 liter, hvilket giver en mæskeeffektivitet på lige over 70%. Det er fint taget i betragtning hvor kort mæskningen var og hvor høj en vægtfylde, der er målet. Generelt falder effektiviteten i takt med, at styrken stiger. Så alt i alt fint.
Øj, efter tre uger er der stadig krausen og jævnlige bobler i gærlåsen! Tænker, gæren kommer godt i bund - og da der er meget 'langstrenget' sukker som følge af den høje mæsketemperatur, vil det også tage gæren længere tid at 'tygge sig' igennem det. Men tre uger!?
Så blev det flaskedag - smagsprøve rigtigt lækker - allerede uden tilsat chokolade er der chokoladesmag - må være chocolate rye, der slår igennem. Allehånden står som en dejligt varmende følelse mere end en smag.
Hov - kan se, jeg ikke fik noteret OG. Den landede lidt under opskriftens forudsigelse, nemlig på 1.074. FG: 1.016 (sikrer god mundfylde). Styrke på flaske: 8% rent. Meget udmærket - opskriften 'forventede' 8,2%.
Så blev det flaskedag - smagsprøve rigtigt lækker - allerede uden tilsat chokolade er der chokoladesmag - må være chocolate rye, der slår igennem. Allehånden står som en dejligt varmende følelse mere end en smag.
Hov - kan se, jeg ikke fik noteret OG. Den landede lidt under opskriftens forudsigelse, nemlig på 1.074. FG: 1.016 (sikrer god mundfylde). Styrke på flaske: 8% rent. Meget udmærket - opskriften 'forventede' 8,2%.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar